راه های سفر به استانبول

راه های سفر به استانبول

به دلیل اینکه ایران با کشور ترکیه هم مرز است، راه های متنوعی برای سفر به استانبول پیش روی شما وجود دارد. در کنار پروازهای مستقیم که یکی از آسان ترین روش های رفتن به سفر است، امکان سفر زمینی با قطار، اتوبوس و ماشین شخصی نیز برای رفتن به استانبول وجود دارد. در ادامه مزایا و معایب هر کدام از روش ها را به شما توضیح خواهیم داد.

برای سفر به استانبول نیاز به ویزا ندارید. بدون ویزا شما می توانید به مدت 3 ماه در خاک ترکیه بمانید. درست است که نیازی به ویزا نیست، اما شما بایستی پاسپورتی با حداقل اعتبار 6 ماهه داشته باشید. عوارض خروجی کشور چه برای سفرهای زمینی چه برای سفرهای هوایی بایستی پرداخت شود. شما می توانید به صورت آنلاین این عوارض خروج را پرداخت نمایید. آدرس اینترنتی : https://sadadpsp.ir/tollpayment سایت پرداخت آنلاین عوارض خروج از کشور می باشد.

راه های سفر به استانبول با هواپیما

راه های سفر به استانبول : سفر با هواپیما

بهترین روش رسیدن به تمامی مقاصد دنیا، سفر با هواپیما است. افرادی که طاقت سفرهای طولانی را ندارند و با محدودیت های مالی روبرو نیستند، سفر با هواپیما را ترجیح می دهند. فاصله هوایی تهران تا استانبول بسته به شرکت های هواپیمایی مختلف بین 3 تا 3.5 ساعت می باشد. شما می توانید از طریق فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) تهران به دو فرودگاه بین المللی استانبول پرواز داشته باشید. یکی از این فرودگاه ها صبیحا گوکچن واقع در منطقه آسیایی استانبول است و فرودگاه دیگر، فرودگاه جدید استانبول است. معمولاً بلیط هایی که به مقصد فرودگاه جدید استانبول می باشند، از لحاظ قیمتی بالاتر هستند.

امروزه به غیر از شهر تهران، از مبداء شهرهای تبریز، اصفهان، مشهد و شیراز، پرواز مستقیم به استانبول وجود دارد. خطوط هواپیمایی ترکیش ایر، ایران ایر، ماهان، زاگرس، معراج، کیش ایر، قشم ایر و پگاسوس، خطوط هواپیمایی هستند که پروازهای مستقیم از ایران به استانبول را پشتیبانی می کنند.

قیمت بلیط تهران - استانبول

قیمت بلیط های تهران-استانبول بسته به نوع هواپیما، کلاس پروازی و ساعت پرواز قیمت های متفاوتی دارند. شما می توانید بلیط های چارتری یا بلیط های سیستمی را خریداری کنید. بلیط های چارتری معمولاً دیرتر از بلیط های سیستمی قابلیت رزرو کردن را دارند. سعی کنید پروازهایی را خریداری کنید که صبح اول وقت به استانبول می رسند تا بتوانید از کل روزتان استفاده کنید. روزهای شنبه و یکشنبه که روزهای تعطیل رسمی ترکیه محسوب می شود، یکسری از مغازه ها تعطیل هستند یا ساعات کاری محدودی دارند. معمولاً پروازهای روزهای دوشنبه پرطرفدارترین پروازهای رفت به سمت استانبول می باشند.

فرودگاه جدید استانبول خیلی بزرگ است و گیت های ایران چه در هنگام رفت و چه هنگام برگشت در دورترین نقطه قرار دارد. پس سعی برآن کنید که حتماً 3 ساعت تا 3 ساعت و نیم قبل از پرواز، در فرودگاه حضور داشته باشید و با نشان دادن بلیط تان به باجه اطلاعات پروازی فرودگاه، نشانی گیت موردنظرتان را بپرسید. اگر با تور به سفر می روید، می توانید از لیدر تور کمک بخواهید.

ربات های سخنگو

در فرودگاه های استانبول ربات های سخنگوی اطلاعات هم وجود دارند. ولی واقعاً نمیشود به آنها اعتماد کامل کرد. بنابراین سعی کنید که از باجه اطلاعات پروازی فرودگاه کمک بگیرید. در ضمن اینکه بایستی گفته شود به دلیل تحریم هایی که علیه ایران وجود دارد، پروازهای ایران نه بر روی برد فرودگاه و نه از طریق بلندگو اعلام نمی شوند. اگر دیر بجنبید از پروازتان جا می مانید.

از نکات مهم دیگری که در پروازهای هوایی می توان به اشاره کرد این است که هر ایرلاینی میزان بار مجاز متفاوتی دارد. بنابراین قبل از اینکه بخواهید بار سفر را ببندید، به مقدار بار مجاز خود توجه کنید تا در فرودگاه دچار مشکل نشوید.

استفاده از استقبال فرودگاهی با ویلچر

اگر مشکل جسمانی دارید، حتماً هنگام خرید بلیط هواپیما، درخواست استقبال فرودگاهی با ویلچر بدهید. این گزینه باعث می شود که خود مسئولان فرودگاه شما را به گیت های مربوطه برسانند و چمدان هایتان را تحویل می گیرند.

کالسکه بچه در پرواز

کالسکه بچه، چرخ دستی و وسایلی امثال آنها، روی سکوهای چمدان تحویل داده نمی شوند. باید در اتاق مخصوص تحویل این بارها، آنها را تحویل بگیرید.

ترانسفر فرودگاهی

اگر روی هتل خود، درخواست ترانسفر فرودگاهی داشته اید، جلوی در فرودگاه یا بعد از تحویل گرفتن چمدان ها افرادی را می بینید که با تابلویی در دست منتظر شما هستند. در بین آنها دنبال فردی بگردید که نام هتل یا نام آژانس یا نام خود شما را روی تابلو نوشته اند. البته بین این ترانسفرها، ترانسفرهایی هم وجود دارد که بدون گرفتن تابلوی خاصی نام شما را تکرار می کنند. بیشتر آنها فارسی بلد هستند و برای ارتباط گرفتن با آنها مشکلی نخواهید داشت.

Tax Free و Duty Free Shops

فروشگاه هایی در استانبول وجود دارند که به آنها اصطلاحاً Duty Free Shops (فروشگاه های معاف از مالیات) گفته می شود. خرید از این فروشگاه ها می تواند برای شما مقرون به صرفه باشد، چراکه مالیات در نظر گرفته شده برای شهروندان ترکی از شما دریافت نمی شود. یک سری از محصولات هم داخل استانبول فروخته می شوند که به آنها Tax Free گفته می شود که می توانید بعد از خرید، با مراجعه به باجه مخصوص محصولات Tax Free مالیات پرداخت شده مربوط به آن اجناس را دریافت کنید. البته این محصولات دارای ضوابط و شرایط خاصی است که می توانید از فروشنده های فروشگاه در مورد آنها سوال کنید.

خرید سیم کارت ترکیه در فرودگاه

خرید سیم کارت و تبدیل ارز در فرودگاه به هیچ عنوان توصیه نمی گردد. قیمت تمام شده سیم کارت های موجود در فرودگاه معمولاً بالاتر از فروشگاه های داخلی شهر می باشد. ارزها هم در اینجا گران تر با شما حساب شده و صرفه اقتصادی ندارد.

راه های سفر به استانبول قطار

راه های سفر به استانبول : سفر ترکیبی با قطار و کشتی

سفر زمینی با قطار از ایران به ترکیه و بالعکس نیازمند گذاشتن یک هفته زمان است. هر هفته تنها یک قطار برای رفت و یکی برای برگشت بین دو کشور جابجا می شود. البته در بسیاری از زمان های سال حرکت این یک قطار نیز لغو می گردد. بنابراین حتماً برای برنامه ریزی چنین سفری از شرکت های ارائه دهنده سوال کرده و سپس ساک خود را ببندید. قطار رفت شب از تهران حرکت می کند و پس از گذشت از شهرهای کرج، قزوین، زنجان، میانه، مراغه، تبریز و مرز رازی به ترکیه می رسد.

در مرز رازی همه مسافران قطار با تمامی بارهایی که همراه دارند برای بازرسی و ارائه مدارک و ثبت مهر خروج بایستی از قطار پیاده شوند. این پروسه در ایام خلوت سال، در حدود 2 تا 3 ساعت زمان می برد. بعد از تکمیل مسافران، قطار حرکت می کند و بعد از نیم ساعت به ایست-بازرسی ترکیه می رسد. در اینجا نیز بار مسافران و کل قطار با دستگاه و سگ بازرسی می شود. این پروسه نیز زمان بر بوده و 2 تا 3 ساعت وقت می گیرد. بعد از حرکت مجدد قطار با سپردن 2 ساعت زمان به شهر وان می رسد.

اسکله وان تا اسکله تات وان

در آنجا باید از قطار پیاده شده و به اسکله وان بروید. شما باید با کشتی خودتان را به اسکله تات وان برسانید. سفر دریایی در دریاچه وان حدود 5 ساعت زمان می برد و یکی از جذابترین جاذبه های این مسیر به شمار می آید. بعد از اینکه به ساحل رسیدید، باید خودتان را به ایستگاه قطار تات وان برسانید و سوار قطارهایی که به سمت آنکارا می روند، بشوید. در آنکارا، باید مجدداً قطار خود را عوض کنید و سوار قطارهایی که به سمت استانبول می روند شوید.

آنکارا تا استانبول

برای رسیدن از آنکارا به استانبول دو گزینه وجود دارد. شما می توانید از قطارهای سریع السیر آنکارا-هالکالی (Ankara-Halkali) که در محله کوچوک چکمجه در کنار دریاچه ای به همین نام توقف می کند، استفاده کنید. یا اینکه با قطارهای مقصد ایستگاه حیدرپاشا (Haydarpasa) در منطقه کادیکوی و در ساحل شرقی تنگه بسفر توقف دارند استفاده کنید.

مدت زمان سفر با قطار از تهران تا آنکارا

مدت زمان سفر زمینی با قطار از تهران تا آنکارا حدود 60 ساعت (2 روز) زمان می برد. قطار مستقیمی تا الان از تهران به استانبول وجود ندارد و تمامی قطارهایی که به این نام رزرو می شوند فقط تا وان می روند. البته با خرید بلیط قطار تهران-آنکارا، دیگر هیچ هزینه ای برای کشتی و قطار دوم پرداخت نمی کنید.

در هنگام عبور از مرز، کل مسافران به همراه بارهایشان باید برای بازرسی و ارائه مدارک از قطار پیاده شوند. معمولاً زمانی که برای اینکار در دو ایستگاه بازرسی ایران و ترکیه سپری میشود بین 4 تا 6 ساعت است، بنابراین بهتر است که در روزهای خیلی سرد یا گرم با قطار سفر نکنید. پیشنهاد می شود که در سفر با قطار سالمندان یا نوزادان را به همراه نداشته باشید. این سفر زمان بر و خسته کننده است و امکان دارد برای این رده های سنی مشکل به وجود بیاید.

حد مجاز بار با قطار تهران استانبول

حد مجاز باری که می توان به همراه قطار برد به اندازه ای است که در قسمت بالای کوپه جا می شود. واگن های این قطارها، جای مخصوصی برای بار اضافه ندارند. بنابراین از بردن بار اضافی که شما را دچار مشکل کند جداً خودداری بفرمایید.

بردن حیوان خانگی با قطار به استانبول

همراه داشتن حیوانات خانگی در واگن های قطار ممنوع می باشد.

از زمان رسیدن خود به استانبول مطمئن شوید تا اینکه بتوانید زمان مناسبی برای رزرو هتل خود داشته باشید. کمی دیرتر یا زودتر رسیدن شما امری طبیعی است بنابراین تایم را در نظر داشته باشید.

راه های سفر به استانبول اتوبوس

راه های سفر به استانبول : سفر با اتوبوس

بلیط اتوبوس مستقیم از تهران تا استانبول وجود دارد. شما می توانید به صورت آنلاین یا از طریق پایانه غرب یا بیهقی و اگر در تبریز هستید از طریق پایانه مرکزی تبریز به استانبول سفر کنید. سفر با اتوبوس طولانی و کمی خسته کننده است، بنابراین این مدل سفر به افراد سالمند و افرادی که نوزاد و کودک به همراه دارند توصیه نمی گردد. فاصله زمینی تهران تا استانبول تقریباً 2000 کیلومتر است و معمولاً اتوبوس ها بین 36 تا 40 ساعت این مسیر را می پیمایند.

فاصله تهران تا تبریز حدود 600 کیلومتر و از تبریز تا مرز بازرگان حدود 290 کیلومتر است. اتوبوس ها معمولاً صبح های خیلی زود از پایانه ها به مقصد استانبول حرکت می کنند. در تبریز ایستی دارند تا هم مسافران خستگی در کنند و خودشان مجدداً بتوانند مسافرگیری کنند و سپس به سمت مرز بازرگان حرکت می کنند.

لب مرز

لب مرز، مسافران برای بازرسی بدنی، وسایل و ارائه مدارک بایستی از اتوبوس پیاده شده و هر مسافر بعد از گذراندن این مراحل وارد مرز ترکیه شود. در ترکیه هم این مراحل مجدداً انجام می شود و در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد، بازرسی ترکیه اجازه ادامه دادن مسیر را صادر می کند.

مراحل بازرسی در روزهای کم تردد حدود 1 ساعت زمان می برد. بهتر است افراد سالمند و کودکان را همراه خود نبرید. وسایل ضروری خود برده و از بردن وسایل غیرمجاز خودداری فرمایید. بهتر است این سفر را در فصول سرد انجام ندهید. وزن بار مجاز شما برای هر نفر 20 کیلوگرم است و از بردن بار بیشتر خودداری کنید. به خاطر داشته باشید که هر فرد تنها می تواند 3 باکس سیگار از مرز رد کند، از بردن بیشتر خودداری کنید. از بردن داروهای غیرمجاز، کالاهای خارجی با ارزش بیش از 80 دلار جداً خودداری فرمایید.عوارض خروج خودتان را قبل از عزم سفر به صورت آنلاین پرداخت کنید تا دچار مشکلات نشوید.

رسیدن به استانبول

در این مسیر شما از شهرهای گوربولاغ، دغوبایزید، آغری، ارزروم، ارزنجان، آماسیا، بولو و ایزمیت گذشته و به استانبول می رسید. اتوبوس در تاریکی شب به محله آکسارای و لالی استانبول می رسد و از آنجا به بعد بایستی خودتان به هتل یا محل اقامت بروید. حتماً از زمان رسیدن خود مطلع شوید تا بتوانید در ساعت و روز درستی رزرواسیون هتل خود را انجام دهید.

اتوبوس هر 3 تا 4 ساعت یکبار برای استراحت و استفاده از سرویس های بهداشتی ایست می کند. همچنین برای صرف غذا در تمامی وعده های غذایی ایست دارد. سرویس های بهداشتی ترکیه، همگی هزینه ورودی داشته و اکثراً به صورت سرویس فرنگی می باشند. از نکات مثبت این سفر می توان به جاده های خوب ترکیه و منظره های زیبایی که در طی سفر مشاهده می فرمایید اشاره کرد.

راه های سفر به استانبول اتومبیل

راه های سفر به استانبول : سفر با ماشین شخصی

یکی دیگر از راه های رفتن به استانبول استفاده از وسیله شخصی است. برای اینکار ابتدا باید ماشین خود را ترانیزیت یا کاپوتاژ نمایید. برای این کار بایستی به اداره گمرک فرودگاهی یا کانون جهانگردی و اتومبیل رانی شهر خود مراجعه فرمایید. کاپوتاژ کردن خودرو نیازمند یکسری مدارک و هزینه هاست که می توانید با مراجعه به سایت کانون جهانگردی از آن با خبر شوید. غیر از کاپوتاژ کردن خودرو خودتان نیز بایستی گواهینامه خود را به گواهینامه بین المللی تبدیل کنید. این کار نیز توسط کانون جهانگردی و اتومبیل رانی انجام می شود. می توانید به مراکز مجاز این کار مراجعه کرده و مدارک مربوطه را جویا شوید.

ایران با ترکیه 3 مرز خروجی به نام های مرز بازرگان، مرز سرو و مرز رازی دارد. در اینجا ما در مورد هر 3 مرز اطلاعاتی در اختیارتان قرار می دهیم و شما می توانید با توجه به سلیقه خود آن را انتخاب نمایید.

مرز بازرگان

اگر از طریق مرز بازرگان اقدام به سفر به سمت استانبول را بکنید مسیر شما کوتاه تر خواهد شد. این مرز در 290 کیلومتری شهر تبریز قرار داشته و به صورت 24 ساعته فعال است. اولین شهری که بعد از مرز بازرگان وجود دارد، گوربولاغ است. از مرز بازرگان تا شهر استانبول تقریباً 1540 کیلومتر فاصله است.

این مسیر بسیار خوش منظره و سر راست است و دارای جاده های پهن و صافی می باشد. اگر این مسیر را انتخاب کنید بستگی به نحوه رانندگی خود بین 25 تا 30 ساعت راه در پیش دارید.

مرز رازی

مرز رازی بعد از مرز بازرگان دومین مرز پرطرفدار خروجی کشور به سمت ترکیه می باشد. برای خروج از مرز رازی بایستی از تبریز به سمت شهر خوی رفته و از آنجا به سمت مرز رازی حرکت کنید. علت محبوبیت مرز رازی نزدیک بودن این مرز به شهر وان می باشد. جاده شهر خوی تا مرز رازی تا الان کوهستانی بوده و پر از پیچ و خم است. تردد این مسیر در روزهای برفی بسیار سخت و طاقت فرسا است. فاصله شهر خوی تا مرز رازی 66 کیلومتر است اما به دلیل جاده نامناسبی که دارد زمان بر است. در ضمن اینکه مرز رازی فعلاً 24 ساعته فعال نیست. ساعت کاری مرز از 9 صبح تا 5 بعد از ظهر و در نیمه دوم سال از 9.5 صبح تا 4.5 بعد از ظهر می باشد.

برای اینکه از مرز رازی به سمت استانبول حرکت کنید دو مسیر را می توانید انتخاب کنید. اولین مسیر از طریق شهر دوغوبایزید است که مسیر کوتاه تری هم است. دومین مسیر از مسیر شهر آنکارا است که 180 کیلومتر از مسیر اولی دورتر است.

مرز رازی فقط محل تردد وسایل نقلیه سواری است و اتوبوس ها و خودروهای سنگین اجازه عبور از این مرز را ندارند. در این مرز می توانید تا مرز ترکیه با وسیله شخصی بروید و از مرز ترکیه با اتوبوس یا تاکسی ها ادامه مسیر را بروید.

مرز سرو

سومین مرز پرطرفدار بین ایران و ترکیه، مرز سرو است که در 53 کیلومتری شهر ارومیه قرار دارد. از امتیازات این مرز می توان به فعالیت 24 ساعته آن و وجود بازارچه مرزی اشاره کرد. مرز سرو به دلیل نزدیکی به کوهستان های برفی، در اکثر روزهای سال، آب و هوای سردی دارد و عبور از آن در فصول سرد سال پیشنهاد نمی شود.

مدارک لازم جهت سفر با ماشین شخصی
  • گواهینامه بین المللی
  • پلاک بین المللی
  • برچسب DC و IR
  • کاپوتاژ و مجوز خروج خودرو
  • بیمه شخص ثالث ترکیه

خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.